1. Este site usa cookies. Ao continuar a usar este site está a concordar com o nosso uso de cookies. Saber Mais.
  2. A secção Microsoft/Windows encontra-se actualmente em processo de reestruturação.
    Remover anúncio

Erro estranho no Vista

Discussão em 'Windows Desktop e Surface' iniciada por fcp2008, 15 de Agosto de 2007. (Respostas: 8; Visualizações: 4122)

  1. fcp2008

    fcp2008 Power Member

    Ola pessoal


    Tenho um erro bastante estranho no windows vista:

    COM SURROGATE HAS STOPPED WORKING
    A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.

    Alguém sabe o que isto é? Acontece normalmente quando acedo ao disco D.

    obs: Não tenho nenhum prob. de hardware, e o XP funciona na perfeição.
    Agradeço desde já se alguém me souber dizer o que é este erro e como resolver.
     
  2. Romani48

    Romani48 Power Member

    isso deriva de algum programa / driver que não é compativel com o Vista... e tem a ver com algo de rede, visto começar com a palavra COM(unication) Surrogate.. não sei... é uma marca?
     
  3. fcp2008

    fcp2008 Power Member

    Pois, o mais estranho é que o erro só acontece quando eu acedo ao disco D....

    Muito estranho mesmo :)
     
  4. Romani48

    Romani48 Power Member

    vai ver nos serviços do windows se tens algum com esse nome ;)

    em Painel de controlo -> Ferramentas administrativas -> Serviços
     
  5. fcp2008

    fcp2008 Power Member

    Acabei de descobrir na Net :)

    "If you've been getting the error COM Surrogate has stopped working whenever you browse folders containing video or media files, you have come to a good place for some possible solutions. This problem is caused because of codecs and other COM components installed by various softwares that aren't fully Vista-compatible, like some versions of DivX or Nero.


    There are a number of possible solutions to this problem, and the right solution depends greatly on what software is actually causing the problem. Some of the most well-known problem causing softwares are DivX and Nero, but there are others that cause the problem as well.

    Possible Solutions
    • If you are using DivX, you should be upgraded to the very latest version (6.5+)
    • If you are using Nero, you can try upgrading to the latest version (7.7.5.1+)
    • If you’ve upgraded Nero and Divx and still have the problem, you can try renaming the file C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeVideo.ax to NeVideo.ax.bak. You may also need to rename NeVideoHD.ax to NeVideoHD.bak
      This will break Nero Showtime, however. (thanks to dugi in the comments for this one)
    • You can disable Thumbnail previews, which should make the problem go away, but isn't the optimal solution.
    • The older ffdshow codec pack has been known to cause some problems. The ffdshow tryouts codec pack seems to work better. Might want to try using this one: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
    • If you'd like to uninstall Nero entirely, there is a utility that they provide to help with complete uninstall that helps a lot in instances where you have a bad installation of an older version. http://www.nero.com/nero7/eng/FAQs_Nero7_NeroVision.html
    • Some users have recommended installing the Vista Codec Package in order to update all your codecs to the correct versions. I can't confirm that this works because I have not tried it myself. As always, be careful when installing unknown components and create a restore point.
    • You can use the very useful MMCompView free utility from Nirsoft to disable any codecs on the system. This is very useful to help troubleshoot exactly which component is causing the problem.
    • There's another possible solution below of turning off DEP for dllhost, which might not work for everybody. You may have to add divx+nero executables to the DEP ignore list. "
     
  6. Romani48

    Romani48 Power Member

  7. filipemigueldia

    filipemigueldia Power Member

    Agradeço este tópico. De facto isso deve estar a acontecer a mto boa gente q ja está a usar o Vista e gosta de ver os belos filmes. A mim tb acontece isso. Paciencia... Agora ja estou mais elucidado com o q devo fazer, obrigado...
     
  8. Sweet_Nabo

    Sweet_Nabo Power Member

  9. spdsf

    spdsf Power Member


    Boas,
    Ao que sei desse bug, que também me aconteceu a mim, é realmente problema de alguns codecs.
    Não é só quando se acede ao D mas sim quando se acede al alguma pasta ou dispositivo com miniaturas como fotos ou videos, pois os codecs ao carregar esses thumbneills para os tentar visualizar apresentam o dito erro.
    Pode-se tentar resolver o problema de várias maneiras, no meu caso o que fiz foi instalar o K Lite Mega Codec Pack, versão mais recente na altura.
    Já agora este assunto deve estar algures num outro tópico e já foi aqui debatido.
    Fiquem bem
     

Partilhar esta Página